Chat keuzeschermMet WiV is het mogelijk om een chat gesprek te voeren met een van de contactpersonen van de gebruiker. Op het hoofdscherm staat een gele knop waarmee het keuzescherm wordt opgeroepen. Met een symbool wordt de status van een chat gesprek aangegeven:

  • Een gesloten enveloppe geeft een chat aan die gelezen is
  • Een open enveloppe is een chat met nog ongelezen berichten
  • Een archiefkast symboliseert een chat die langer dan een dag geleden actief is geweest.

Door op een contactpersoon te klikken, wordt de chat geopend. Als het een open/gesloten enveloppe is, dan wordt de lopende chat geopend. Als de laatste chat gearchiveerd is, wordt automatisch een nieuwe chat gestart.

ChatOp het chat scherm wordt elk bericht in een apart kader weergegeven. Link in een licht-rode kleur de berichten van de chat-partner en rechts uitgelijnd de eigen berichten in licht-groen. Naast het bericht staat de tijd waarop dit is gestuurd.

Onderaan de pagina kunnen nieuwe berichten worden ingevoerd. Na het indrukken van de dubbele pijl naar rechts wordt het bericht verstuurd.

Er is geen beperking voor de duur of lengte van een bericht/chat. Alleen wordt na 24 uur van inactiviteit standaard een nieuwe chat gestart. Als dat niet gewenst is, kan via het menu of het klikken op de balk met de namen een keuze uit het archief worden gemaakt.

 

Chat archiefAlle chats die in het archief zitten worden getoond en door het klikken op de betreffende regel wordt de betreffende chat heropend. Er kunnen meerdere chats tegelijk open staan. Dat kan handig zijn als er bijvoorbeeld twee onderwerpen tegelijk besproken worden. Of als er tussen twee mantelzorgers wordt gesproken over meerdere cliƫnten.